Дія.City: ІТ-бізнес підтримує податкові ставки фінального законопроєкту

Четвер, 27 травня 2021, 13:04
 

ІТ-бізнес підтримує податкові ставки, що увійшли до фінального варіанту законопроєкту щодо спеціального податкового режиму Дія.City, таке навантаження зможе стимулювати розвиток ІТ-сфери й надалі.

Про це йдеться у пресрелізі Європейської бізнес асоціації.

Так, у компромісному варіанті усіх обговорень щодо оптимальних податкових ставок для ІТ-індустрії податкове навантаження з одного фахівця за гіг-контрактом буде наступним:

  • ставка 5% податку на доходи фізосіб;
  • 1,5% військового збору;
  • єдиний соцвнесок на рівні 22% з мінімальної зарплати. 

Раніше комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити цей законопроєкт за основу за умови виправлення проблемного питання ЄСВ. Наразі через механічну помилку його розмір не підв’язується до "мінімалки" 

Реклама:

"ІТ Комітет Асоціації підтримував та підтримує зазначені податкові ставки, задекларовані у законопроєкті №5376, адже такий рівень навантаження, на думку експертів Асоціації, є оптимальним та має зберегти існуючі темпи росту індустрії, а також стимулювати її у подальшому розвитку", – кажуть у ЄБА.

Проте в Асоціації також вказують на два зауваження до фінального тексту. Перше стосується збільшення порогу з 1 млн грн до 7 млн грн для цілей обов’язкової реєстрації платниками ПДВ.

Також, на думку Асоціації, варто встановити 5%-оподаткування ПДФО не лише для заробітної плати, але й на інші виплати (премії, бонуси тощо).

Крім цього, ІТ Комітет Асоціації сподівається, що розміри зазначеного у проєкті №5376 податкового навантаження (5%+1,5%+22% з мін.ЗП) все ж буде збережено протягом задекларованих 15-ти років. 

Детальніше читайте за посиланням: ІТ-індустрію переведуть на спецрежим: що в новій версії "Дія City" та як це може змінити ринок

Нагадуємо:

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт №5376 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" та рекомендував Раді прийняти його за основу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: