8 тисяч держдопомоги: реєстрацію в "Дії" можуть почати наступного тижня

Вівторок, 6 квітня 2021, 14:25
 

Кабмін планує ухвалити на найближчому засіданні усі необхідні документи, щоб наступного тижня почати реєстрацію в "Дії" на виплату 8 тисяч гривень.

Про це під час селекторної наради заявив прем'єр Денис Шмигаль, передає Офіс президента.

"Уряд планує на найближчому засіданні ухвалити всі необхідні документи, щоб уже наступного тижня розпочати реєстрацію в додатку "Дія" на виплату 8 тисяч гривень", - сказав Шмигаль.

За його словами, профільні міністерства - Міністерство економіки, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики - активно розробляють нормативно-правові акти щодо допомоги бізнесу та працівникам, які ведуть свою діяльність у регіонах "червоної" зони.

Реклама:

Водночас президент Володимир Зеленський заявив про необхідність якнайшвидшого забезпечення фінансової допомоги бізнесу, який постраждав під час локдауну.

"Малий і середній бізнес - це важлива складова української економіки, і насамперед - це наші люди. Сьогодні, під час глобальної пандемії, їм більш немає на кого покластися, як на державу. І ми - держава - повинні допомагати та відстоювати наших людей у цей важкий час", - сказав він.

Читайте також: Рік – плюс, ФОП – мінус: як малий бізнес пережив перший рік карантину

Три горішки від Зеленського: як президент пропонує рятувати український бізнес

Нагадуємо:

У Мінсоцполітики підготували проєкт постанови Кабміну щодо порядку виплати ФОПам та найманим працівникам у "червоних" зонах "карантинних" 8 тисяч гривень.

Верховна Рада на засіданні 30 березня підтримала за основу і в цілому президентський законопроєкт №5300, яким пропонується виплатити 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт № 5300, який передбачає забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Держава готова виплатити ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: