"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін скасував ліквідацію територіальних органів Держгеокадастру

Вівторок, 6 квітня 2021, 13:55
 

Кабмін скасував рішення про ліквідацію як юридичних осіб територіальних органів Держгеокадастру та скасував заплановане скорочення чисельності працівників відомства.

Про це йдеться у постанові уряду №301 від 5 квітня, оприлюдненій на Урядовому порталі.

"Відмінити рішення про ліквідацію як юридичних осіб публічного права територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру за переліком згідно з додатком", - йдеться, зокрема, у постанові.

"Для забезпечення громадян якісними послугами замість ліквідованих управлінь будуть створені територіальні органи Держгеокадастру як структурні підрозділи центрального апарату.

Реклама:

Це рішення, паралельно з передачею земель громадам, є кроком до перетворення Держгеокадастру в орган, який надаватиме громадянам якісні сервісні послуги та працюватиме над наповненням кадастру", - заявив у листопаді 2020 року голова Держгеокадастру Роман Лещенко (на сьогодні - міністр Мінагрополітики).

Нагадаємо:

Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання державних земель чиновниками Держгеокадастру.

У листопаді 2020 року Кабмін прийняв постанову, яка передбачає ліквідацію як юросіб публічного права низки територіальних органів Держеокадастру і утворення замість них терорганів як структурних підрозділів апарату відомства.

У грудні 2020 року Лещенко говорив, що упродовж наступних двох місяців головні управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в областях та місті Київ будуть ліквідовані.

Рекомендуємо почитати: "Країна фактично розграбована, землю вже поділили". Інтерв'ю з головою Держгеокадастру

Як держава буде повертати назад 5 мільйонів га землі. Друга частина інтерв'ю з головою Держгеокадастру

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: