Уряд прийняв постанову про реорганізацію територіальних органів Держгеокадастру

Середа, 18 листопада 2020, 12:40
 

Кабмін прийняв постанову, яка передбачає ліквідацію як юросіб публічного права низки територіальних органів Держеокадастру і утворення замість них терорганів як структурних підрозділів апарату відомства.

Про це йдеться у постанові від 16 листопада 2020 року № 1118, опублікованій на Урядовому порталі.

Зокрема, як юрособи публічного права ліквідовуються наступні територіальні органи Держгеокадастру:

Головні управління Держеокадастру у Києві та Київській області, а також - Головні управління у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.

Реклама:

Водночас за пропозицією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства утворять наступні територіальні органи як структурні підрозділи апарату Держгеокадастру:

Управління Держгеокадастру у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, м. Києві та Київській області, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Черніівській областях.

Відповідно до постанови уряду, здійснення заходів з ліквідації та утворення нових територіальних органів покладається на Держгеокадастр.

При цьому, тероргани, які, підлягають ліквідації, продовжують здійснювати свої повноваження та функції до утворення структурних підрозділів. 

Держгеокадастр буде правонаступником майна, прав та обов'язків територіальних органів, що ліквідуються.

Доповнено.

"Продовжуємо трансформацію Держгеокадастру. Вже найближчим часом розпочнеться ліквідація Головних управліннь Держгеокадастру в областях та місті Київ.

Для забезпечення громадян якісними послугами, замість ліквідованих управлінь будуть утворені територіальні органи Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, як структурні підрозділи центрального апарату. Це рішення, паралельно з передачею земель громадам, є кроком до перетворення Держгеокадастру в орган, який надаватиме громадянам якісні сервісні послуги та працюватиме над наповненням кадастру", - сказав у коментарі ЕП голова відомства Роман Лещенко.

За його оцінками, виконувати свої функції Держгеокадастр зможе зі штатом менше 4 тисяч співробітників, а не 10 тисяч, як є зараз.

"Передача земель у розпорядження ОТГ знімає значну частину навантаження, яка зараз є, через розпорядження землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Тому, переконаний, що скорочення штату приблизно на 60% не вплине на якість послуг", - додав він.

Лещенко запевнив, що зроблять все для того, щоб максимально зберегти профільних фахівців.

"У цьому нам доведеться конкурувати з територіальними громадами, які, у зв’язку з передачею їм земель за межами населених пунктів, теж шукатимуть відповідних спеціалістів. Нову структуру Держгеокадастру ми представимо найближчим часом", - сказав голова Держгеокадастру.

Читайте також: "Країна фактично розграбована, землю вже поділили". Інтерв'ю з головою Держгеокадастру

Як держава буде повертати назад 5 мільйонів га землі. Друга частина інтерв'ю з головою Держгеокадастру

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: