Частина київських водіїв маршруток відмовилися працювати через локдаун

Вівторок, 6 квітня 2021, 12:24
 

6 квітня частина київських водіїв не вийшли на маршрути через низький пасажиропотік та порушення пасажирами режиму спецперепусток, за що штрафують водіїв.

Про це голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко розповів у коментарі Суспільному 6 квітня. 

"Ситуація дійсно ускладнюється. Ще було таким мотиватором того, що водії відмовляються працювати, те що їх коли зупиняли [поліцейські для перевірки дотримання правил карантину], виявили, що більшість пасажирів не мають спецперепусток, але вони будь-яким способом намагалися потрапити в салон автобусів, зі скандалами", — розповів Мойсеєнко.

Він зазначив, що перевізників попередили про те, що, у разі продовження такої ситуації, водіїв штрафуватимуть.

Реклама:

"Дивно, що не пасажирів, які без перепустки потрапили в салон, а саме наших водіїв штрафуватимуть. Тому багато водіїв сьогодні не вийшли на маршрути. Навіть більше, ніж у понеділок", — зазначив він.

Мойсеєнко розповів, що водії також відмовляються виходити на маршрути через обмеження кількості пасажирів у салоні. За словами голови Асоціації перевізників, через неповну посадку водії не можуть заробити гроші та навіть "відбити" вартість пального.

"Зараз ситуація критична. Двічі зверталися до КМДА, сьогодні направляю листа до Департаменту транспортної інфраструктури. Але нас ніхто не чує. Вважають, що ми маніпулюємо", — додав Мойсеєнко.

Він розповів, що 5 квітня постачальники пального почали відвантажувати продукт лише за передплатою, хоча раніше давали відстрочки до 5-10 днів.

"А зараз перед фактом поставили. Враховуючи, що більшість підприємств не має кризових коштів, надалі може виникнути така ситуація, що перевізники відмовляться працювати, тому що їм просто не буде чим заправити автобуси ", — зазначив Мойсеєнко.

Нагадуємо:

З 5 квітня у столиці не працюють школи та дитячі садочки, а в громадський транспорт пускають тільки за спецперепустками.

Асоціація перевізників Києва і Київської області веде переговори з київською владою щодо спільного напрацювання антикризових заходів - підвищення проїзду відклали до 3 квітня.

Повідомлялось, що Асоціація перевізників Києва та Київської області має намір просити владу столиці офіційно заборонити роботу маршруток, щоб не збанкрутіти, проїзд також подорожчає.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що заяви приватних перевізників про необхідність підвищення тарифів на проїзд та їхнє прохання про заборону роботи маршруток - шантаж  людей і міської влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!