Румунський оператор ГТС почав розділяти потужності на аукціонах в точці з’єднання з Україною

Неділя, 4 квітня 2021, 17:49

Оператор газотранспортної системи Румунії з 1 квітня почав розподіляти  потужності у формі аукціонів в точці з’єднання з Україною.

Про це повідомляє оператор ГТС України.

Цього разу оператор газотранспортної системи Румунії SNTGN Transgaz SA розпочав продаж потужності на точці міждержавного з’єднання з Україною Орлівка/Ісакча-1 на аукціонній платформі RBP.

"ОГТСУ постійно та системно працює з усіма своїми колегами для того, щоб на кожному кордоні з Україною подібні практики стали реальністю та сприяли подальшій інтеграції українського та сусідніми ринками. Раді, що до Польщі, Угорщини зараз доєдналися і румунські колеги з такою пропозицією", – заявила директорка з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями Ольга Бєлькова.

За її словами, це ще один крок до полегшення використання Трансбалканського газового коридору. Вона висловила сподівання, що Словакія також запровадить таку систему  до кінця 2021 року.

Нагадуємо:

З 1 жовтня 2020 року Оператор ГТС України, здійснює розподіл потужності по всіх точках міждержавного з’єднання виключно шляхом проведення аукціонів.