В "Слузі народу" розповіли, як пройшла зустріч з кандидатом в міністри енергетики

П'ятниця, 23 квітня 2021, 09:55
 

Фракція "Слуга народу" провела "конструктивну зустріч" з віцепрезидентом НАЕК "Енергоатом" Германом Галущенком, що розглядається в якості кандидата на посаду міністра енергетики.

Про це повідомив присутній на ній співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна".

"Розмова представників фракції з Германом тривала близько години. Було приблизно 20 запитань, що стосуються всіх сфер паливно-енергетичного комплексу. Депутати серйозно підготувалися. У цілому, все пройшло конструктивно. Як мені здалося, негативу не було", – зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, є всі передумови говорити, що фракція підтримає кандидатуру Галущенко.

Реклама:

"Наступний етап – розгляд на засіданні енергокомітету, очолюваного Андрієм Герусом. Там мають бути обговорені конкретні цілі і стратегічне бачення розвитку енергетики", – сказав співрозмовник агентства.

Щодо зустрічі з фракцією, то співрозмовник агентства зазначив, що одними з ключових питань були тарифи на енергоресурси, а також вирішення питання боргів перед ВДЕ-генерацією та інших заборгованостей між учасниками енергоринків.

За його словами, Галущенко висловився "за більш диференційований підхід до тарифів відповідно до обсягів споживання, а також за пошук збалансованого рішення з урахуванням інтересів усіх учасників енергоринків і з залученням внутрішніх ресурсів енергосистеми для вирішення проблем".

Нагадуємо:

Фракція "Слуга народу" розгляне питання призначення віцепрезидента "Енергоатома" Германа Галущенка на посаду міністра енергетики.

7 квітня джерела Економічної правди повідомили, що чинний виконуючий обов'язки міністра Юрій Вітренко написав заяву про звільнення.

За словами джерел, він вивіз особисті речі з міністерства ще 2 тижні тому.

Інший співрозмовник з оточення Вітренка заявив, що той почав говорити про свій відхід ще близько двох тижнів тому. 

Передбачалось, що після поїздки Вітренка з президентом Володимиром Зеленським у Катар ситуація може змінитися, але в підсумку в.о. міністра написав заяву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: