Суд у Парижі скасував рішення арбітражу про компенсацію 1,3 мільярда доларів Ощадбанку за Крим

Вівторок, 30 березня 2021, 20:10
 

Апеляційний суд Парижа підтримав позицію Міністерства юстиції Російської Федерації про відсутність юрисдикції в арбітражу за позовом українського Ощадбанку на 1,3 мільярда доларів.

Про це повідомили в пресслужбі Мін'юсту РФ. Інформацію підтверджує пресслужба Ощадбанку.

"30 березня 2021 року Апеляційний суд Парижа скасував ухвалене у 2018 році арбітражне рішення за позовом ПАТ "Державний ощадний банк України", – йдеться в повідомленні російського міністерства.

За даними відомства, в ухваленому рішенні Апеляційний суд Парижа "підтримав аргумент Мін'юсту Росії про відсутність в арбітражного трибуналу юрисдикції на розгляд спору й повністю скасував рішення трибуналу".

Реклама:

Ощадбанк вважає таке рішення апеляційного суду з точки зору права помилковим та таким, що суперечить усталеній прецедентній практиці як у Франції, так і в інших європейських країнах. Банк планує негайно оскаржити це рішення.

"При винесенні рішення паризький апеляційний суд не врахував особливості захисту прав інвесторів відповідно до міжнародних угод та їх співвідношення з засобами захисту, який пропонує арбітраж. Крім того, наразі розглядається питання щодо правильності застосування процесуального законодавства та обсягу повноважень апеляційного суду", – йдеться у повідомленні української фінустанови.

Нагадуємо:

26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі виніс вердикт на користь Ощадбанку — стягнути з Російської Федерації збитки, які поніс банк внаслідок анексії Криму, у розмірі 1,3 млрд доларів.

Російське Мінінстерство юстиції заявило, що Російська Федерація не визнає рішення міжнародного арбітражу і не буде компенсовувати збитки Ощадбанку.

Рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду у спорі між Ощадбанком та Росією, яке було прийняте в Парижі, може бути примусово виконано у 154 іноземних державах.

Рекомендуємо почитати: Бонжур, Москво. Як Ощадбанк може змусити Росію заплатити 1,3 мільярда

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: