"Нафтогаз" отримав спецдозволи щодо 4 нафтогазових ділянок

Вівторок, 30 березня 2021, 10:27
 

Держгеонадр видала 4 спецдозволи на право користування Балаклійською, Іванівською, Бузівською і Берестянською нафтогазовими ділянками для Укргазвидобування, у компанії планують розпочати видобування газу вже наступного року.

Про це повідомляє Укргазвидобування у Facebook.

Згідно повідомлення цьогоріч проведуть переобробку та переінтерпретацію сейсморозвідувальних робіт 2D минулих років та іншої наявної геологічної інформації та дадуть старт 3D сейсморозвідці для отримання додаткових даних. 

Також у компанії хочуть розпочати відновлення та підключення декількох раніше ліквідованих свердловин. Загалом, протягом перших 5 років Укргазвидобування планує провести 3D сейсмічну розвідку на площі 1,5 тис. кв. км і пробурити 12 розвідувальних свердловин.

Реклама:

"У 2022 році, швидше за встановлені документами терміни, ми плануємо отримати перший газ", – додали у компанії. "Наша кінцева мета залишається незмінною – видобувати свій газ для енергетичної незалежності України".

Нагадуємо:

Нафтогаз наприкінці 2021 року планує почати бурити свердловини на суші, а наприкінці 2022 – початку 2023 року розпочнеться буріння на офшорі.

31 грудня уряд підписав угоди строком на 50 років про розподіл продукції на 7 нафтогазових ділянках, конкурс на які пройшов ще у 2019 році – 4 з них отримала Укргазвидобування, "дочка" Нафтогазу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: