Цьогоріч Нафтогаз планує розпочати буріння свердловин на суші

Понеділок, 22 березня 2021, 11:51
 

Нафтогаз наприкінці 2021 року планує почати бурити свердловини на суші, а наприкінці 2022 – початку 2023 року розпочнеться буріння на офшорі.

Про це виконавчий директор Нафтогазу Отто Ватерландер розповів в інтерв’ю Liga.net.

Він зазначив, що йдеться про глибокі свердловини, та порівняв ситуацію в Україні з розвідуванням площ у Туреччині:

"Туреччина – хороший приклад для розуміння перспектив. Вони пробурили сотні свердловин в Чорному морі, поки знайшли свої великі газові площі".

Реклама:

Водночас за словами виконавчого директора групи, у Нафтогазі очікують це зробити у коротші терміни та інвестувати 20 мільярдів доларів за 10 років.  З них половину становитимуть власні кошти Нафтогазу, а інша частина лягатиме на потенційних інвесторів.

"Це мають бути не маленькі компанії, а великі, які зможуть в перспективі інвестувати в Україну від 100 млн доларів до кількох мільярдів доларів. Але для цього ми повинні їм дати умови і вибір, показати їхні перспективи і можливості", – зазначив Ватерландер.

Посадовець зокрема прокоментував закладений у стратегію групи до 2030 року ризик перешкоджання Росією роботам на шельфі Чорного моря:

"Я не хочу давати прогнози: спробує Росія нам завадити освоїти шельф в Чорному морі чи ні. Щоб знизити ризики, ми маємо запросити туди міжнародних інвесторів", – заявив він.

За словами Ватерландера, якщо достатніх обсягів газу не буде знайдено у Чорному морі, у Нафтогазу ще є права на розробку Юзівського та інших родовищ.

"Але ми знаємо, що там газ є. Ми повинні тільки знайти точне місцеположення родовищ і оцінити їхній розмір", – запевнив він.

Нагадаємо:

Раніше під час представлення стратегії зазначалося, що близько 7 мільярдів доларів Нафтогаз планує інвестувати у видобуток газу до 2025 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: