"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд розглядає скасування ПДВ на внутрішні рейси для підтримки авіагалузі

П'ятниця, 26 березня 2021, 17:55
 

У Міністерстві інфраструктури працюють розвитком регіональних аеропортів та підтримкою авіагалузі, одним із потенційних кроків є скасування податку на додану вартість для внутрішніх рейсів.

Про це очільник Мінінфраструктури Владислав Криклій розповів під час зустрічі з Європейською бізнес асоціацією, повідомляє пресслужба ЄБА.

Зазначається, що Криклій має скептичні очікування щодо відновлення авіаційної галузі цьогоріч. Причиною є нові хвилі обмежувальних заходів – посадовець сумнівається, чи повернеться обсяг авіаперевезень у 2021 році принаймні до 50% 2019 року.

Водночас, у Міністерстві працюють над ініціативами щодо розвитку регіональних аеропортів. Серед потенційних заходів підтримки було названо, зокрема, скасування податку на додану вартість для внутрішніх рейсів, що дозволить стимулювати розвиток авіагалузі всередині країни.

Реклама:

Читайте також: Буде трясти до 2024 року: як авіакомпанії пережили рік пандемії і які плани щодо України

Нагадуємо:

Прем'єр Денис Шмигаль дав доручення Міністерству інфраструктури до 22 лютого розробити рішення з підтримки вітчизняних авіаперевізників.

У 2020 році через пандемію коронавірусу обсяг пасажирських авіаперевезень скоротився на 60%, повернувшись до рівня 2003 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: