Кличко звинуватив приватних перевізників у шантажі киян і міської влади

П'ятниця, 26 березня 2021, 13:35

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що заяви приватних перевізників про необхідність підвищення тарифів на проїзд та їхнє прохання про заборону роботи маршруток - шантаж  людей і міської влади.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу, передає прес-служба КМДА.

"Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останніх шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках. Приватні перевізники готують обґрунтування і попереджають за 7 днів організатора перевезень (Департамент транспортної інфраструктури КМДА) і пасажирів. Обгрунтованість тарифу перевіряють контролюючі органи. В тому числі, і Антимонопольний комітет.

А намір Асоціації перевізників звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток я вже коментував і ще раз скажу: це маніпуляція! Приватні маршрутки - це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати працювати їм, чи ні. Я розумію, що зараз складно всьому бізнесу. Криза зачепила всі його сфери. Але шантажувати людей і міську владу - це неприйнятно!", - підкреслив Кличко.

Кличко також закликав киян не користуватися громадським транспортом без нагальної потреби.

Нагадаємо:

Асоціація перевізників Києва та Київської області має намір просити владу столиці офіційно заборонити роботу маршруток, щоб не збанкрутіти, проїзд також подорожчає.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що заклики Асоціації перевізників Києва та Київської області до влади щодо офіційного припинення їхньої роботи є маніпуляцією, а приватні перевізники власноруч вирішують, чи працювати їм.

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом столиці тільки за крайньої потреби, поки в місті діють суворі карантинні обмеження через спалах захворюваності на коронавірус, інакше можливий жорсткий локдаун.

Економічна правда