Антимонопольники продовжать розгляд справи щодо змови АЗС групи "Приват"

Вівторок, 23 березня 2021, 14:02
 

Антимонопольний комітет 30 березня 2021 року продовжить розгляд справи щодо узгоджених дій АЗС з групи "Приват" Ігоря Коломойського у 2016 році, йдеться про 1,6 тисячі автозаправних станцій.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, оголошення АМКУ.

Компанії підозрюють у порушенні законодавства щодо захисту економічної конкуренції у 2016 році, за результатами розгляду на них може очікувати штраф.

Як зазначає АМКУ, йдеться про ОВ ВТФ "Авіас", ТОВ "ТД "Авіас", ТОВ "Пром Гарант Плюс", ТОВ "Альянс Еволюшн", ПАТ "Укртатнафта" та 169 операторів АЗС  (зокрема ПАТ "Укрнафта", ДП "Фірма "Укртатнафтасервіс").

Реклама:

Зокрема, АЗС партнерської мережі "Авіас" працюють під брендами "Авиас", "Укрнафта", ANP, ZNP, Sentosa Oil, "Юкон", Rubix.

Нагадаємо:

Справу щодо можливої змови на ринку палива АМКУ відкрив ще у 2016 році.

Колишній голова АМКУ у 2018 році заявляв, що справу відповідачі намагаються блокувати через суди. Зокрема, в частині збору Комітетом доказів у справі.

Так, "Укрнафта" звернулася до суду з вимогою зобов'язати АМКУ знищити частину матеріалів антимонопольного розслідування, проведеного стосовно консолідованої мережі АЗС групи "Приват", що складається з 1625 станцій.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: