City Express у Києві: знадобиться щонайменше 10 мільярдів

Вівторок, 2 березня 2021, 15:51
 

На реалізацію проєкту швидкісної електрички City Express у Києві знадобиться від 10 мільярдів гривень на модернізацію потягів та зведення інфраструктури.

Про це керівник філії "Пасажирська компанія" "Укрзалізниці" Олександр Перцовський розповів в інтерв’ю Liga.net.

"Найбільш реалістичне цьогоріч - модернізація потягів, що вже працюють. City Express в Києві - це десь дев'ять потягів, тобто 450-500 млн грн. Для закупівель потрібні зовсім інші гроші. Потрібно ще близько 200 млн євро. В результаті, приблизна цифра - 10 млрд грн", - заявив Перцовський.

Він додав, що київський City Express складатиметься з 40 поїздів: 20 модернізованих і 20 нових. На будівництво залізничної інфраструктури проєкту необхідно близько 2,5 млрд грн. Зокрема, йдеться про пересадкові вузли.

Реклама:

Інфраструктура для потягів (депо) вартуватиме близько 2-3 млрд грн, зазначає Перцовський. Ще "сотні мільйонів" можуть знадобитися на розвиток сигнальної інфраструктури та розробку єдиного квитка.

Читайте також: Вивезти передмістя на нових сучасних електричках: що таке City Express і коли він запрацює в Києві

Нагадуємо:

Раніше у коментарі ЕП керівник філії "Пасажирська компанія" "Укрзалізниці" Олександр Перцовський розповідав, що за стабільного фінансування у Києві проєкт планується реалізувати впродовж трьох-чотирьох років. В інших агломераціях термін буде залежати від деталізації проєктної документації.

Будівництво системи приміських експресів у столиці, Kyiv City Express, має розпочатися у 2021 році, на черзі - Дніпро та Харків.

Укрзалізниця у 2021 році інвестує понад 14 мільярдів гривень, 10 мільярдів з яких спрямовані на оновлення рухомого складу, ще 4 мільярди - на інфраструктуру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: