Ізраїльська компанія може долучитися до розробки чорноморського шельфу Нафтогазом

Вівторок, 16 березня 2021, 10:58
 

Нафтогаз та ізраїльська Naphtha Israel Petroleum підписали меморандум про взаєморозуміння щодо потенційної геологічної розвідки вуглеводнів в українській частині Чорного моря.

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

За меморандумом про взаєморозуміння сторони домовились, що вивчатимуть можливості для співпраці як щодо робіт на шельфі Чорного моря, так і в інших проєктах з розвідки та видобування вуглеводнів в Україні.

Як зазначив Отто Ватерландер, головний виконавчий директор Нафтогазу, Naphtha є керуючою компанією та власником пайового інвестиційного фонду компанії Isramco Negev 2, LP, що займається розробкою родовища Tamar потужністю 13 трлн куб. футів разом із компаніями Chevron та Delek Drilling. 

Реклама:

"Відповідно, вона має підтверджений досвід роботи з необхідними глибоководними технологіями та ділові стосунки з провідними операторами з розробки морських покладів", – зазначив він.

За свого боку гендиректор Naphtha Israel Petroleum Corp Еран Ленднер сказав, що, "на жаль, українська частина Чорного моря залишається недостатньо дослідженою". А відтак компанія вітає рішення уряду передати Нафтогазу права на дослідження цієї ділянки та вважає групу готовою для цього завдання.

"Ми розглядаємо український ринок природного газу як потенційно привабливий у довгостроковій перспективі і стратегічно правильний проєкт для наших інвестицій", – додав він.

Нагадаємо:

"Нафтогаз" і румунська OMV Petrom підписали меморандум про співпрацю у частині розвідки та видобутку газу в Україні, зокрема - на шельфі Чорного моря.

Раніше НАК "Нафтогаз" отримав 20 спеціальних дозволів на користування надрами Скіфського родовища та родовища Дельфін на 30 років.

У НАК "Нафтогаз України" заявили, що при освоєнні чорноморського шельфу потрібно мінімізувати ризики, пов'язані присутністю Чорноморського флоту Російської Федерації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!