Перші конкурси на концесійні дороги оголосять до кінця 2021 року - Криклій

Понеділок, 15 березня 2021, 14:58
 

У Мінінфраструктури очікують, що перші конкурси з відбору приватних партнерів за проєктами концесійних доріг будуть оголошені до кінця поточного року – обсяг інвестицій за кожним становить до 370 млн доларів.

Про це повідомляє Мінінфраструктури на Урядовому порталі.

У відомстві пояснили, що готові розпочати перемовини з міжнародними фінансовими організаціями щодо виділення фінансування для розробки техніко-економічного обґрунтування та тендерної документації за першими пілотними проектами. 

Таких проєктів наразі 6, нагадали у Мінінфрастуктури:

Реклама:
  • поточний і капітальний ремонти дороги Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій – 370 млн доларів.
  • поточний ремонт дороги Бориспіль-Полтава (М-03). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій – 180 млн доларів.
  • реконструкція, капітальний і поточний ремонти та будівництво нового об’їзду населеного пункту на дорозі Херсон – Миколаїв (М-14). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій – 310 млн доларів.
  • капітальний і поточний ремонти дороги Київ – Житомир – Рівне (М-06). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій – 370 млн доларів.
  • реконструкція, поточний і капітальний ремонт дороги Ягодин – Ковель – Луцьк (М-07, М-19). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій – 240 млн доларів.
  • реконструкція, капремонт і будівництво нового об’їзду населеного пункту на дорозі Дніпро – Кривий Ріг – Миколаїв (M-04, H11). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій –  290 млн доларів.

"Ми переходимо до нового етапу реалізації Програми ДПП у дорожній галузі. Співпрацюючи з Укравтодором та консорціумом консультантів за підтримки IFC і Глобального інфраструктурного фонду, Мінінфраструктури вже розробило пре-ТЕО та концептуальні записки щодо перших 6-ти пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км, які будуть відновлені на першому етапі Програми", – розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він додав, що до кінця року будуть оголошені перші конкурси з відбору приватних партнерів за цими проєктами.

У відомстві нагадали, що ці 6 проєктів входять до затвердженого урядом Переліку пріоритетних для держави інвестиційних проектів на період до 2023 року і передбачають подальше утримання дороги інвестором протягом наступних 20-30 років.

Нагадуємо:

В Україні планують реалізувати державно-приватне партнерство на шести ділянках доріг, які презентували потенційним інвесторам.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що обсяг початкових інвестицій за кожним з проєктів концесійних доріг складає 200-350 мільйонів доларів.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: