Шмигаль: Політика підвищення пенсій буде продовжуватись

Середа, 10 березня 2021, 14:00
 

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що зараз проходить індексація пенсій для 8 мільйонів українців, а політика підвищення пенсій буде продовжуватись.

Про це він сказав під час засідання уряду.

"Саме зараз у нас проходить індексація пенсій для 8 мільйонів українців. Ми бачимо, що в середньому підвищення пенсійної виплати складає більше 300 грн.

Політика підвищення пенсій буде продовжуватись - тільки в цьому році у нас передбачено ще 3 етапи підвищення для різних категорій пенсіонерів", - сказав Шмигаль.

Реклама:

"Для того, аби виплати зросли у 2-3 рази, нам потрібен кардинально інший підхід, і ми в першу чергу говоримо про накопичувальну пенсійну систему.

Частина податків, які людина сплачує, має йти на особистий пенсійний рахунок, далі ці кошти будуть інвестуватись у надійні фінансові інструменти і коли людина виходить на пенсію, то в неї буде і загальна солідарна пенсійна виплата, така як сьогодні, і виплата з її особистого пенсійного накопичувального рахунку.

Ми зробимо таку систему, і українські пенсіонери нарешті зможуть отримувати дійсно гідні виплати", - додав він.

Нагадаємо:

Видатки Пенсійного фонду перевищили надходження на 0,7 мільярда гривень у лютому 2021 року, від початку року дефіцит становить 4,5 мільярда гривень.

У питанні накопичувальної пенсійної системи залишилось фіналізувати деякі питання на рівні профільного комітету Ради, найближчим часом очікують на ухвалення компромісного закону.

Пенсії, обчислені залежно від зарплати та стажу, з 1 березня для 8 мільйонів українців зростуть на 11%, у середньому зростання становитиме 300 грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!