"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Доступних кредитів 5-7-9%" за тиждень видали на понад мільярд гривень

Понеділок, 1 березня 2021, 18:51
 

За останній тиждень лютого за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" банки видали 1,3 мільярда позик, загальний обсяг кредитів перевищує 22 мільярди гривень.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Усього з моменту початку роботи програми банками було видано 9490 позик, у грошовому виразі "Доступних кредитів" видали на суму 22,6 мільярда гривень. 

З них 12,5 мільярда гривень були видані в якості кредитів рефінансування, 4 мільярди підприємці отримали на інвестиційні цілі, ще 6,2 мільярда гривень були надані у якості антикризових кредитів.

Реклама:

За останній тиждень уповноважені банки видали 574 кредити на загальну суму 1,3 мільярда гривень.

Адмініструє виконання програми Фонд розвитку підприємництва, який має угоди про співробітництво з 26 банками.

Нагадуємо:

Уряд на засіданні 24 лютого схвалив постанову про збільшення удвічі максимальної суми держдопомоги-компенсації за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" (із 200 тисяч до 400 тисяч євро).

З початку програми "Доступні кредити 5-7-9%" банки-учасники видали 8 916 кредитів на загальну суму 21,4 млрд грн, з них 12,3 млрд грн - рефінансування попередньо отриманих позик.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко пояснив, чому програму "Доступної іпотеки під 7%" також адмініструє саме Фонд розвитку підприємництва. За його словами, уряд спирався на досвід програми кредитування "5-7-9%", "аби запустити швидке рішення".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: