"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Друга спроба підкупу голови Фонду держмайна: справу скерували до суду

Понеділок, 1 березня 2021, 14:40
 

НАБУ і САП закінчили розслідування за фактом надання 800 тис доларів неправомірної вигоди голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку - справу скерували до суду.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"26 лютого 2021 року прокурори скерували до суду складений детективами обвинувальний акт стосовно особи, що намагалася підкупити посадовця. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.4 ст.369 ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі") КК України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, обвинувачений планував надати голові Фонду держмайна неправомірну вигоду у розмірі 800 тис доларів, з яких:

Реклама:
  • 200 тис дол. - за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ;
    500 тис дол - за призначення на посаду голови правління того ж акціонерного товариства;
  • 100 тис. дол. - за призначення на посаду голови правління ще одного акціонерного товариства з часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ.

"Розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснювали з червня 2020 року.

Особу викрили 9 липня 2020 року "на гарячому" та затримали одразу після передачі нею першої частини неправомірної вигоди у 200 тис доларів. 10 липня їй повідомили про підозру", - додали у відомстві.

Нагадаємо:

У січні 2020 року за заявою голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка Національне антикорупційне бюро викрило і затримало трьох осіб, які пропонували йому 5 мільйонів доларів хабара.

У липні 2020 року інший зловмисник пропонував хабар в розмірі 800 тисяч доларів за призначення керівників двох державних підприємств, а також продовження дії договору з одним з цих підприємств і комерційною фірмою.

У грудні 2020 року голову Фонду держмайна вже втретє намагалися підкупити.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: