Новини 4 лютого: перемога у справі "Укрнафти", місія МВФ, закон про дистанційну роботу

Четвер, 4 лютого 2021, 23:35

Про перемогу у справі "Укрнафти". Стокгольмський арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції у справі за позовом міноритарних акціонерів "Укрнафти" (три офшорні компанії, пов'язані з Ігорем Коломойським), які хотіли стягнути з держави Україна більше 6 млрд доларів та відсотки, нараховані на цю суму.

Про місію МВФ. Щоб завершити огляд і наблизитись до рішення щодо продовження фінансування за поточною програмою stand-by, місія МВФ має визначити політику економічного розвитку в Україні та проведення реформ.

Про закон про дистанційну роботу. Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №4051, який регулює дистанційну роботу українців.

Про кадрові зміни на регіональних митницях. Новий голова Держмитслужби Павло Рябікін зараз формує керівництво на рівні регіональних митниць, невдовзі там будуть кадрові зміни.

Про велику приватизацію. Рада на засіданні 4 лютого підтримала за основу законопроєкт щодо розблокування аукціонів великої приватизації, які зупинили через пандемію коронавірусу.

Ексклюзиви ЕП: 

Будівельний трикутник: як Кличко, громада Києва та Stolitsa Group вирішують проблему "Аркади"

Після банкрутства "Аркади" тисячі громадян, які інвестували у зведення житла підконтрольними банку фірмами, залишилися ні з чим. Чи знайде влада вихід?

В країні енергетична криза, вугілля не вистачає, регулятор попереджає про аварію. Що відбувається?

Якою є ситуація з вугіллям, хто допустив виникнення енергетичної кризи та чи варто населенню готуватися до віялових відключень.