Huawei планує випускати свої електромобілі – ЗМІ

П'ятниця, 26 лютого 2021, 12:35
 

Китайський техногігант Huawei планує випускати електромобілі під своїм брендом та може випустити деякі моделі вже цього року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Зазначається, що Huawei веде переговори з державною компанією Changan Automobile та іншими виробниками автомобілів для використання їхніх заводів для виготовлення своїх електрокарів.

"Huawei також веде переговори з підтримуваною Пекіном компанією BAIC Group BluePark New Energy Technology щодо виробництва своїх електромобілів", - повідомило виданню джерело.

Реклама:

При цьому, представник китайського техногіганта заперечив, що компанія планує розробляти електромобілі та виробляти автомобілі марки Huawei.

"Huawei не є виробником автомобілів. Проте за допомогою інформаційних і комунікаційних технологій ми прагнемо орієнтуватися на цифрові автомобілі і бути постачальником нових компонентів", - заявили в компанії.

"Huawei розпочала внутрішнє проектування електромобілів та зверталася до постачальників з метою офіційного запуску проекту вже цього року", - пише Reuters з посиланням на три джерела.

Нагадаємо:

Засновник Tesla Inc. Ілон Маск розповів, що у найскладніші для компанії часи хотів передати компанію в руки Apple Inc, проте CEO Apple Тім Кук пропозицію відхилив.

Техкомпанія Apple планує розпочати виробництво авто з власною технологією батарей до 2024 року.

У компанії Hyundai Motor Co повідомили, що наразі знаходяться на етапі ранніх перемовин з Apple - йдеться про можливі плани техногіганта розпочати сумісне виробництво електрокарів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: