Новини 15 лютого: тарифи не зростуть до квітня, розслідування у "Нафтогазі"

Понеділок, 15 лютого 2021, 21:00

Про Нафтогаз: Прокурори Офісу Генерального прокурора з'ясовують деталі операцій з купівлі-продажу газу між державним НАК "Нафтогаз України" та компанією "ЕРУ Трейдінг".

Про Мотор Січ: Китайські інвестори у "Мотор Січ" підвищили вимоги у міжнародному арбітражі проти України на 100 мільйонів доларів до 3,6 мільярда доларів.

Про енергосистему: 15 лютого енергоблок №2 Хмельницької АЕС, що перебував на ремонті, підключили до мережі - на місяць раніше запланованого терміну. Це дозволить відмовитися від імпорту з Росії.

Про тарифи: Заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко заявила, що фіксована ціна на газ для населення в 6,99 грн за кубометр діятиме до кінця березня цього року.

Про місію МВФ: Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україні буде важко пройти 2021 рік без траншу МВФ, але його відсутність не стане катастрофою.

Про економіку: Реальний ВВП України у четвертому кварталі 2020 року зменшився на 0,7% проти відповідного періоду 2019 року.

Ексклюзиви ЕП:

"Золоті" яйця, дорогі олія та цукор. Чому в Україні ростуть ціни на продукти

У країні та світі рекордно зросли ціни на продукти харчування і сировину. Що відбувається?