Перед обмеженням повноважень СБУ взялося "кошмарити" малих виноробів – ЗМІ

П'ятниця, 29 січня 2021, 17:45
 

У Службі безпеки України заявили, що викрили на Одещині "підпільний цех з виробництва контрафактного алкоголю", ЗМІ та винороби говорять про "кошмарення" крафтового винороба "Миронівські вина 1914".

Про викриття "підпільного цеху" СБУ повідомило на сторінці у Facebook.

Про "кошмарення" малого винороба - винороб Георгій Молчанов (Slivino Villagе), видання "НикВести" та користувачі у Facebook.

"Служба безпеки України викрила в Одеській області підпільний цех з виготовлення оптових партій контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості для продажу на території регіону. За попередніми даними слідства, нелегальний бізнес організувало четверо мешканців обласного центру. Підпільне виробництво вони облаштували на території домоволодіння одного з фігурантів.

Реклама:

Ділки виготовляли фальсифікований алкоголь із сировини невідомого походження і збували товар через точки роздрібної торгівлі", - йдеться у повідомленні СБУ.

У відомстві додали, що під час обшуків виявили обладнання, цистерни, бочки та майже 22 тисячі літрів спиртовмісної речовини на майже 1,5 мільйона гривень, на які суд наклав арешт.

Відповідно до законодавства, малі виробники вина можуть виготовляти до 10 тисяч декалітрів в рік (100 тисяч літрів).

У СБУ заявили, що тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 3. ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому), ч.3 ст. 204 (незаконне виготовлення зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 227 ККУ (Умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції).

Водночас винороб Георгій Молчанов допускає, що статтю про крадіжку із проникненням у житло СБУ могло використати для "проникнення на приватну власність".

Зазначимо, що СБУ заявило про викриття "підпільного цеху" 28 січня - саме тоді Рада проголосувала за закон про створення Бюро економічної безпеки та позбавлення СБУ функцій боротьби проти економічних злочинів.

Читайте також:

Маски-шоу одного актора: як ДФС, СБУ і Нацполіція втратили контроль за економічними злочинами

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: