Рада підтримала компенсації у 1,4 мільярда на електроопалення

П'ятниця, 29 січня 2021, 14:26
 

На засіданні Верховної Ради 29 січня депутати підтримали зміни до Держбюджету, що передбачають виділення 1,4 мільярда гривень компенсацій для громадян із електроопаленням.

Про це повідомляє пресслужба президента, Інтерфакс-Україна з посиланням на голову ВРУ Дмитра Разумкова.

Так, у зв’язку з підвищенням тарифів, із держбюджету буде виділено 1,4 млрд грн на компенсації витрат громадянам, які користуються електричним опаленням.

“Компенсації виплачуватимуть тим, чиї домівки не газифіковані, не підключені до централізованого газопостачання, і хто має обігрівати їх за допомогою електроопалювальних установок, - зазначають у президента. Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям і дитячим будинкам сімейного типу”.

Реклама:

Дмитро Разумков сподівається, що закон буде опубліковано 30 січня, у суботу.

"Учора надійшов до ВР урядовий законопроект, пов'язаний із тим, щоб поліпшити умови існування наших громадян і надати можливість уже з 1 лютого виплачувати компенсації... Сьогодні Верховна Рада вже його проголосувала. Наразі він готується на підпис, я його підпишу і направлю президенту. Сподіваюся, президент також зможе підписати його оперативно, і завтра він буде опублікований", - сказав спікер на брифінгу в п'ятницю.

Нагадаємо:

27 січня Уряд затвердив рішення про введення компенсації за підвищення тарифів для тих українців, у кого встановлено електроопалення.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що українці, у яких встановлено електроопалення, отримають компенсації за підвищення тарифу на електроенергію з 1 січня.

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: