Забудовник Вавриш заявив, що ДБР вручило йому підозру по справі 2006 року

Середа, 27 січня 2021, 11:35
 
Андрій Вавриш
Фото: ЕП

Гендиректор девелоперської компанії SAGA Development Андрій Вавриш, який є другом та бізнес-партнером ексголови Офісу президента Андрія Богдана, заявив, що ДБР вручило йому підозру по справі будівництва ЖК "Альта-Град" у Борисполі, котре триває з 2006 року.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, підозра стосується будівництва ЖК "Альта-Град", яке триває з 2006 року.

"У 2006 році ТОВ Системабуд, в якому я був міноритарним власником 1/3 частки, купило ЦМК "Бориспільська ворсова фабрика". Оформило під собою землю, розробило проєкт, отримало дозвіл на будівництво. Пішли в банк, домовилися про фінансування, кредитну лінію. Всі активи, в тому числі, корпоративні права, передали в заставу за кредитом. Я оформив особисту поруку", - написав Вавриш.

Реклама:

За словами забудовника, фінансова криза 2008 року зупинила реалізацію проєкту, але його компанія продовжувала охороняти об'єкт.

"Банк все розумів, зайвий раз контролював і реагував на економічний спад по-своєму. Сведбанк пішов з ринку. Спадкоємець, Омегабанк, не виплив і розпродав свої активи різним фінкомпаніям.
Ось так ми спостерігали за мінливим кредитором.

У 2016 році, після сповіщення про чергове нового власника боргу, надійшла пропозиція: "Ми розуміємо, що добудувати можете тільки ви - бачимо, що ви дбайливо зберігаєте об'єкт. Зробіть пропозицію, викупіть борг та завдатки". Я знайшов інвесторів, які викупили права продавця, підтверджені рішеннями судів аж до касації. Ми почали добудовувати об'єкт. Знайшли 22 інвестора 2008 року, взяли на себе зобов'язання, приступили до будівельних робіт", - пояснив Вавриш.

Він зазначив, що під час врегулювання цих процесів "жодна зі сторін угоди не заявляла про те, що її права порушені".

"Все було так до сьогоднішнього ранку, коли слідчі ДБР вручили мені підозру, надавши статус підозрюваного.

Вони заявляють, що моя 15-річна боротьба за завершення проєкту, моє бажання добудувати об'єкт, уникнути процедури банкрутства проєкту, моє бажання, щоб люди отримали свої квартири, незважаючи ні на що, рухатися вперед, виявляється, кримінальний злочин. Обговорюючи це зі слідчим ДБР, я розумів, що вони усвідомлюють всю безглуздість ситуації. Але не можуть нічого зробити, киваючи на відповідну команду згори", - стверджує забудовник.

"Організатори цього абсурду не просто так не пішли до суду за обшуками чи якимись санкціями. Вони прекрасно розуміють, що жоден суддя, побачивши матеріали, цього не підтримає.

Вивчаючи текст підозри, я так і не зміг знайти потерпілу сторону: банки, як суб'єкти, ліквідовані; Фонд гарантування вкладів не може бути таким суб'єктом - він не постраждав. У банків не було фізичних осіб-вкладників, а значить, не було ніяких виплат. Але найголовніше - я не зміг знайти логічну сюжетну лінію свого злочину довжиною в 15 років", - додав він.

"Як завжди, чекаю вас в суді", - резюмував Вавриш.

Нагадуємо:

У червні 2020 року представники Державного бюро розслідувань обшукали офіс компанії SAGA Development, генеральним директором якої є Андрій Вавриш.

Журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" повідомили, що на 30 гектарах землі Національної академії внутрішніх справ зводиться житловий комплекс "O2 Residence".

Академія підписала договір на будівництво з компанією "Резон".

Серед власників "Резона" – компанія "Еверест" юриста і партнера Вавриша Дмитра Овсія і фірма "Ельбрус", якою керує водій ексголови Офісу президента Андрія Богдана Кирило Скурський.

Девелопером проекту виступає компанія "Сага Девелопмент" Андрія Вавриша.

Журналісти стверджують, що договір МВС із забудовником "має сумнівну юридичну силу".

Читайте також: 

Андрій Вавриш, Saga Development: Дружба з Богданом зашкодила моєму бізнесу

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: