Новини 26 січня: запаси вугілля на історичних мінімумах, низькі платіжки за газ прийдуть тільки в березні

Вівторок, 26 січня 2021, 21:00

Про запаси вугілля. Запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій становлять 455 тис тонн, що не може гарантувати енергетичну безпеку країни та є історичним мінімумом.

Про платіжки за газ. В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр станеться у лютому, тому знижені платіжки за лютий прийдуть тільки у березні.

Про світову економіку. Міжнародний валютний фонд оновив прогнози щодо світової економіки у 2021 році та очікує зростання у 5,5% у зв’язку з початком вакцинації від COVID-19.

Про "Коктебель". В окупованому Криму "продали" завод марочних вин "Коктебель" за 110,2 млн рублів ТОВ "Завод марочних вин "Коктебель", який був орендарем об'єктів заводу.

Про штрафи. Прем’єр Денис Шмигаль пообіцяв, що людям не будуть нараховувати штрафи чи пеню за невчасно сплачені тарифи на газ та опалення за січень.

Ексклюзив ЕП

"Продавати газ по 6,99 – це не в збиток". Юрій Вітренко про маржу Фірташа, віялові відключення і соціальні тарифи

В. о. міністра енергетики розповів про нові ціни на газ для населення, угорський слід Дмитра Фірташа, дефіцит вугілля і загрозу відключень електроенергії.