Новини 26 січня: запаси вугілля на історичних мінімумах, низькі платіжки за газ прийдуть тільки в березні

Вівторок, 26 січня 2021, 21:00

Про запаси вугілля. Запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій становлять 455 тис тонн, що не може гарантувати енергетичну безпеку країни та є історичним мінімумом.

Про платіжки за газ. В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що зниження ціни газу до 6,99 грн за кубометр станеться у лютому, тому знижені платіжки за лютий прийдуть тільки у березні.

Про світову економіку. Міжнародний валютний фонд оновив прогнози щодо світової економіки у 2021 році та очікує зростання у 5,5% у зв’язку з початком вакцинації від COVID-19.

Про "Коктебель". В окупованому Криму "продали" завод марочних вин "Коктебель" за 110,2 млн рублів ТОВ "Завод марочних вин "Коктебель", який був орендарем об'єктів заводу.

Реклама:

Про штрафи. Прем’єр Денис Шмигаль пообіцяв, що людям не будуть нараховувати штрафи чи пеню за невчасно сплачені тарифи на газ та опалення за січень.

Ексклюзив ЕП

"Продавати газ по 6,99 – це не в збиток". Юрій Вітренко про маржу Фірташа, віялові відключення і соціальні тарифи

В. о. міністра енергетики розповів про нові ціни на газ для населення, угорський слід Дмитра Фірташа, дефіцит вугілля і загрозу відключень електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!