Президент запевнив, що ціни держкомпанії на газ будуть найнижчими на ринку

Четвер, 31 грудня 2020, 11:52
 

Президент Володимир Зеленський сказав, що НАК "Нафтогаз України" зберігатиме низькі ціни на ринку газу та нагадав про можливість обрати будь-якого постачальника газу дистанційно.

Про це він заявив під час робочої поїздки, повідомляє пресслужба президента.

Зеленський нагадав, що з серпня запрацював ринок газу для населення, тож українці можуть самостійно обирати постачальника з найкращими для них умовами.

За словами президента, він обговорив з головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим питання цін для населення. Наразі на ринку для населення оперує понад 50 компаній.

Реклама:

Зеленський стверджує, що ціни приватних постачальників подекуди на 30-40% вище за ціни НАК: "Залежно від постачальника та регіону, ціни на газ відрізняються суттєво. Наприклад, ціна на газ на січень 2021 року від ГК "Нафтогаз України" становить 7,22 грн/куб. м з ПДВ, тоді як ціна обласних газзбутів у середньому дорівнює 9,9 грн/куб. м з ПДВ".

"Нафтогаз" буде пропонувати найменші ціни на ринку. І буде боротися за зменшення ціни, незважаючи на ринок. У нас COVID-19, і людям треба допомагати", – додав він.

Читайте також: З 1 серпня держава більше не регулює ціни на газ: що змінилося для населення

Змінити постачальника газу: як змінюється процедура з 1 липня

Нагадаємо:

30 грудня спотова ціна газу в Європі за один торговельний день додала відразу 9%, вийшовши на новий максимум за останні майже два роки.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: