УЗ у 2021 році не пропонуватиме підвищувати тарифи на вантажні перевезення

Середа, 16 грудня 2020, 16:40
 

"Укрзалізниця" не подаватиме пропозиції до Мінінфраструктури щодо підвищення у 2021 році тарифів на залізничні вантажні перевезення.

Про це заявив голова правління УЗ Володимир Жмак під час круглого столу за участю великих вантажовідправників щодо поліпшення взаємодії перевізника з клієнтами.

"Ми не плануємо підвищувати тарифи, хоча багато експертів нас до цього підштовхують. Нас підштовхують до думки, що без підвищення тарифів ми не зможемо вивести Укрзалізницю з фінансової прірви, у якій вона опинилась", - сказав Жмак.

За його словами, така думка виникла тому, що за підсумками січня-вересня 2020 року збитки компанії склали 11 млрд грн.

Реклама:

Жмак зазначив, що причин цих збитків було багато, але, за його словами, менеджмент компанії вже їх ліквідував чи працює над їх ліквідацією.

Він додав, що також однією з причин збитковості був віртуальний прибуток компанії за 2019 рік, який був досягнутий лише завдяки курсовим різницям.

"Проте Укрзалізниця не збирається підвищувати тарифи. Ми збираємось знижувати собівартість наших послуг, і для цього ми працюємо над оптимізацією по всіх напрямках: електроенергія, економія дизельного пального, боротьба з його розкраданнями, оптимізація руху", - сказав голова правління УЗ.

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що в компанії "Укрзалізниця" планують зменшувати тарифи на вантажні перевезення за деякими напрямками.

Минулого року директор із розвитку УЗ Андрій Рязанцев заявив, що тариф на вантажні перевезення "Укрзалізницею" недооцінений у 2-3,5 рази і буде рости.

У березні 2019 року УЗ підвищила тарифи на вантажоперевезення на 14,2%.

Читайте також: Ріст вантажних тарифів: катастрофа чи рятівний жилет для експортерів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!