Горбаль пояснив, чому Рожковій та Сологубу оголосили недовіру

Вівторок, 6 жовтня 2020, 09:00

Членам правління Національного банку Катерині Рожковій та Дмитру Сологубові висловили недовіру через їх публічні виступи. 

Про це заявив член Ради Національного банку Василь Горбаль в коментарі ЕП.

"Рішення про висловлення недовіри Катерині Рожковій було прийнято майже одноголосно. Ті, хто утримались, мали зауваження тільки до формулювань", - заявив член Ради НБУ. 

"Таке рішення було пов’язано з нещодавніми публічними виступами Сологуба і Рожкової. Треба розуміти, що банк - це перш за все довіра. А останні інтерв’ю Сологуба і Рожкової були дуже неоднозначно сприйняті як експертним середовищем, так і міжнародними партнерами", - повідомив Горбаль. 

За його словами, рішення Ради НБУ "є бездоганним з точки зору юридичних ризиків".

Нагадуємо:

Рада Національного банку оголосила догану та недовіру першим заступникам голови НБУ Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу, які раніше працювали у команді ексголови регулятора - Якова Смолія, звільненого у серпні.

24 вересня агентство "Інтерфакс-Україна" опублікувало інтерв'ю з Дмитром Сологубом, у якому, зокрема, він заявив, що Національний банк повернувся в ситуацію 2015-го року, коли знову кредит довіри від Міжнародного валютного фонду потрібно здобувати практично "з нуля".

Крім того, Сологуб назвав "втраченою" можливість отримати два транші від МВФ до кінця 2020 року.

Економічна правда