"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Федоров про фінансування Мінцифри на 2021 рік: Катастрофічно мало

П'ятниця, 25 вересня 2020, 11:51
 

Заплановане у державному бюджеті на 2021 рік фінансування напряму цифрової трансформації та кібербезпеки є катастрофічно недостатнім, 

Про це заявив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час конференції у п’ятницю передає Інтерфакс-Україна.

"Ми вивчали міжнародний досвід і, наприклад, Норвегія, Данія, Естонія витрачають від 1% до 4% від загального бюджету країни на напрям цифрової трансформації, куди також входить і напрям кібербезпеки. У нашій країні сьогодні в бюджеті, який уже внесено до Верховної Ради, це 0,15%, і це катастрофічно мало для однієї з найбільш пріоритетних галузей цифрової економіки", - сказав він .

З іншого боку, за словами Федорова, це вже досягнення порівняно з минулим роком, коли на напрям цифрової трансформації було виділено лише декілька десятків мільйонів гривень.

Реклама:

"Напрям кіберзахисту і "кібер" загалом стає для нас пріоритетним напрямом. За цей рік ми змогли побудувати базові інфраструктурні речі - запустили портал One Stop Shop для держпослуг, запустили мобільний застосунок. 

Мільйони користувачів - це індикатор того, що ми рухаємося в правильному напрямку, у 2021-2023 рр. кіберзахист буде нашим пріоритетом", - наголосив Федоров.

Читайте також: Бюджет 2021. Які зміни уряд запланував для українців на наступний рік

Нагадуємо:

На засіданні 14 вересня проєкт держбюджету України на 2021 рік не підтримали два міністри: голова МОЗ Максим Степанов та очільник Мінекології Роман Абрамовський.  

Міністр фінансів Марченко пізніше заявив, що цим вони "протиставили себе всьому уряду".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: