Apple шукає аналітика для Siri зі знанням українських діалектів

Вівторок, 22 вересня 2020, 16:10

Компанія Apple 21 вересня розмістила вакансію аналітика анотацій (annotation analyst) зі знанням української мови для команди голосового помічника Siri.

Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Судячи з вимог до претендентів та опису вакансії, де передбачається досконале знання української мови та здатність розрізнити вербальні нюанси її діалектів, враховуючи відмінності вимови в різних областях, Apple хоче навчити свого голосового помічника Siri розуміти та відповідати українською мовою.

При цьому вакансія передбачає роботу у європейській штаб-квартирі компанії (Ірландія).

Серед вимог до кандидатів:

  • вільне володіння українською мовою (включно з граматикою та навичками коректури);
  • відмінне розуміння англійської мови (читання і письмо);
  • уважність до деталей;
  • відмінні навички розрізнити словесні відтінки українського діалекту, включно з відмінностями вимови у різних регіонах;
  • досвід роботи з Siri, подібними персональними помічниками або іншим ШІ;

"Як аналітик анотацій ви будете слухати та транскрибувати аудіофайли та оцінювати реакцію та використання мови Siri від клієнтів, які обрали програму оцінювання якості.

Ви будете використовувати свої знання мови та культури, а також аналітичні навички, щоб оцінити відповіді на відповідність рекомендаціям. Ми навчимо вас бути експертом у розумінні, підтримці та поліпшенні взаємодії з клієнтами. Ця посада передбачає конкурентоспроможну оплату праці, великі переваги, право брати участь у акціонерному плані нашої компанії, відпустки та знижки працівникам. Ми шукаємо кандидатів, які вільно володіють українською мовою", - йдеться у оголошенні.

Економічна правда