"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стало відомо, хто придбає американську частину TikTok

Понеділок, 14 вересня 2020, 10:30
 

Компанія ByteDance відмовилася продавати американський сегмент TikTok корпорації Microsoft. В якості покупця вона вибрала ІТ-компанію Oracle.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела.

За словами джерел, ByteDance має намір зробити заяву, в якій назве Oracle "надійним технологічним партнером" в США.

Запланована угода не буде прямим продажем активів TikTok, зазначають джерела. Скоріше, це буде якесь партнерство, при тому, що окремі інвестори ByteDance, в тому числі американські інвесткомпанії Sequoia Capital і General Atlantic, одержать частки в спільному підприємстві, яке буде створено в рамках угоди.

Реклама:

Наступним кроком має стати схвалення угоди Білим домом і Комітетом з іноземних інвестицій США.

Читайте також: Видалити TikTok: чому США хочуть заблокувати популярну китайську соцмережу

Нагадаємо:

7 серпня президент США підписав два укази, які забороняють громадянам США укладати угоди і здійснювати транзакції з китайськими компаніями ByteDance і Tencent, а також з їх дочірніми структурами. Ці компанії володіють TikTok і WeChat.

Також Трамп заявив, що компанію Oracle може придбати соцмережу ТikТok.

Ввечері 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok.Цього ж дня президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok.

В адміністрації Трампа вважають, що китайська компанія становить загрозу національній безпеці США. Представники власника додатку наполягають, що не надають даних користувачів офіційному Пекіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: