"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коболєв прогнозує через 2-3 роки присутність на роздрібному ринку газу до 7 великих компаній

П'ятниця, 7 серпня 2020, 09:00
 

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозує, що через кілька років на роздрібному ринку газу будуть присутні 5-7 великих компаній.

Про це він повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає Інтерфакс-Україна.

"Я дійсно з нетерпінням чекаю, що через 2-3 роки на цьому ринку буде працювати 5-7 немаленьких компаній, кожна з яких буде пропонувати якісну і широку лінійку послуг і продуктів", - сказав Коболєв.

При цьому він підкреслив, що компаніям, які не зможуть задовольнити потреби клієнта, на цьому ринку робити нічого.

Реклама:

"На ринку України досить багато трейдерів. Це непростий бізнес. Він вимагає якісної поставки газу, портфеля поставок, клієнтського сервісу, грошей і капіталу. Тому зміни, які відбудуться найближчим часом, - маленькі трейдери, які не приносять ніякої цінності споживачеві і не можуть запропонувати йому хоча б гідний рівень інтернет-сервісу, стануть неконкурентними", - зазначив глава "Нафтогазу".

Як повідомлялося, Коболєв, як побутовий споживач, з відкриттям ринку газу для населення з 1 серпня змінив постачальника природного газу, перейшовши від "Кіевгазенерджі" до "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

Читайте також: З 1 серпня держава більше не регулює ціни на газ: що змінилося для населення

Нагадуємо:

З 1 серпня в Україні запрацював ринок газу для населення, в якому клієнт сам може обирати постачальника залежно від ціни та сервісу.

Відтепер населення може вільно змінювати постачальника. Це можна було робити ще з 2015 року, однак раніше регульована ціна майже завжди була нижчою за ринкову.

Ціни на газ буде формувати ринок, тому з'являється сенс у пошуку постачальника, який запропонує найкращу ціну на сервіс. До того ж, напередодні регулятор суттєво спростив процедуру переходу від одного постачальника до іншого, що має спростити життя споживачів.

Енергобренд ДТЕК - YASNO окрім електроенергії та енергоефективних рішень постачатиме природний газ населенню та юридичним клієнтам.

Раніше глава "ГПК" Нафтогаз України "Максим Рабинович в інтерв'ю агентству" Інтерфакс-Україна "повідомив, що" Нафтогаз "планує зайняти мінімум 20% -ву частку на ринку поставок газу населенню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!