З Нацбанку йде ще один заступник голови НБУ

П'ятниця, 31 липня 2020, 12:11
 

31 липня Рада Національного банку звільнила за власним бажанням Сергія Холода із посади заступника голови НБУ, який курирував сферу платіжних систем і грошового обігу.

Про це повідомляє сайт регулятора.

На цій посаді Холод відповідав за діяльність блоку "Платіжні системи та  грошовий обігˮ. 

Голова Нацбанку Кирило Шевченко подякував Холоду за його роботу.

Реклама:

Довідково. Холод розпочав роботу на посаді заступника Голови Національного банку України з 23 липня 2018 року. Він опікувався розвитком і регулюванням діяльності платіжних та розрахункових систем, управлінням системою готівкового обігу і реалізацією внутрішньої трансформації Національного банку.

До його ключових досягнень на посади відносять: розширення роботи Системи електронних платежів Національного банку у режимі 23/7, перехід банківської системи на міжнародний номер рахунків IBAN, розвиток ідентифікації BankID, розширення використання безготівкових розрахунків тощо.

Нагадуємо:

Рада Національного банку відмовилися призначити Олега Чурія на посаду заступника голови НБУ терміном у 7 років. Раніше він обіймав цю посаду 5 років. 22 липня Рада НБУ призначила заступником голови НБУ Юрія Гелетія.

Рішення перепризначити заступника голови НБУ мала ухвалити Рада НБУ. Але в останній день червня Рада НБУ відмовилася внести питання призначення Чурія у порядок денний.

У Нацбанку (коли головою ще був Яків Смолій) зазначили, що таке рішення може вказувати на політичну вмотивованість окремих членів Ради НБУ, які не підтримали цю пропозицію.

Читайте про історію Національного банку у репортажі: Київська Уолл-стріт, або Як зароджувався фінансовий центр України

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: