У Мінекономіки оцінюють падіння економіки України в січні-квітні-2020 року у 5%

Четвер, 4 червня 2020, 18:04
 

Міністерство економіки оцінює падіння економіки України у січні-квітні 2020 року на рівні 5%, що відповідає прогнозу.

Про це йдеться у огляді економічної активності за квітень, який оприлюднили на сайті Мінекономіки.

"Як і очікувалось, за результатами квітня продовжилося падіння економіки в умовах рекордно низького рівня ділової активності. 

У квітні більшість підвидів виробничої діяльності вже відчули повний негативний вплив поширення у світі COVID-19 (через тимчасове зменшення попиту у світі на вітчизняну промислову та тваринницьку продукцію на тлі падіння економічної активності) та продовження дії карантинних заходів для стримування пандемії в середині країни", - йдеться в огляді.

Реклама:

"У комплексі з поєднанням дії стримуючих чинників, сформованих у попередніх періодах, скорочення обсягів ВВП у січні-квітні 2020 року оцінено Мінекономіки на рівні 5%, що повністю відповідає прогнозу (у І кварталі  2020 року, за оперативною оцінкою Держстату,  падіння ВВП становило 1,5%), - додали у відомстві.

Нагадаємо:

Національний банк, виходячи з показників першого кварталу погіршив річний прогноз падіння економіки України з 5% до 6-7%.

Як повідомляє Держстат, за перший квартал 2020-го року реальний ВВП України зменшився на 1,5% (у порівнянні з аналогічним періодом 2019-го). 

За даними інвесткомпанії ICU падіння ВВП України у квітні поглибилося до 12% р/р у квітні з 4,5% р/р у березні. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: