Після розслідувань журналістів у Раді ініціювали аудит "Центренерго"

П'ятниця, 26 червня 2020, 18:38
 

Після публікації журналістських розслідувань програми "Схеми" та програми "Наші гроші" про ймовірні махінації на підприємстві "Центренерго" голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус звернувся до Кабміну та Фонду держмайна з вимогою провести аудит на підприємстві.

Про це повідомляють "Схеми".

"За даними ЗМІ (відповідні відомості було поширено у матеріалі Радіо Свобода, а також у програмі "Наші гроші" з Денисом Бігусом) протягом тривалого часу на ПАТ "Центренерго" могли мати місце корупційні схеми", – йдеться у зверненні Геруса.

"З метою повного розслідування можливих зловживань на публічному акціонерному товаристві "Центренерго" та притягнення винних осіб до відповідальності прошу провести аудит діяльності ПАТ "Центренерго" за 2019 рік", – підкреслив він.

Реклама:

16 червня прем’єр Денис Шмигаль дав доручення Голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку, міністру фінансів Сергію Марченку та заступнику Держсекретаря Кабміну Геннадію Плісу розглянути звернення Андрія Геруса.

Читайте також: "Центренерго" повернулася під контроль держави. Що далі?

Нагадуємо:

Згідно з фінансовими результатами "Центренерго" у  2019-му році, держкомпанія отримала прямий збиток у 1,98 мільярда гривень.

Фірми, пов’язані з Ігорем Коломойським, за півроку заробили понад 4 мільярди гривень на продажі вугілля та газу державній компанії "Центренерго", продаючи сировину за цінами, подекуди вищими за ринкові.

29 травня Фонд держмайна повернув "Центренерго" під контроль держави - наглядова рада "Центренерго" призначила в.о. гендиректора компанії Олександра Корчинського.

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі нестратегічні підприємства будуть готуватися до приватизації, зокрема Центренерго", приватизація буде проводитись після ситуації з COVID-19.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!