НАЗК перевірить законопроєкт про гральний бізнес — це відтермінує розгляд у Раді

Середа, 17 червня 2020, 11:46
 

Національне агентство з питань запобігання корупції проведе експертизу законопроєкту про легалізацію та державне регулювання азартних ігор. Експертиза призупинить розгляд законопроєкту у строк до 10 днів.

Про це йдеться у документу, який опинився у розпорядженні ЕП.

"НАЗК інформує про початок проведення антикорупційної експертизи проєкту закону 2285-д від 18.12.2019", - йдеться у документі.

Раніше повідомлялось, що депутати можуть розглянути законопроєкт в цілому 18 червня.

Реклама:
 

Нагадуємо:

16 січня Верховна Рада проголосувала у повторному першому читанні за доопрацьований фінансовим комітетом парламенту законопроєкт 2285-д, який передбачає легалізацію та державне регулювання азартних ігор. 

У законопроєкті, підготовленому до другого читання пропонується створити Комісію з регулювання ринку азартних ігор, яка буде ліцензувати і моніторити ринок.

Цей пункт не співпадав з баченням законопроєкту голови Нацради реформ Міхеїла Саакашвілі, більшість пропозицій якого відкинули. Однак, президент дослухався до Саакашвілі з приводу корупційних ризиків щодо створення комісії і виступив проти.

За пропозицією Саакашвілі, питання визначення уповноваженого органу пропонувалося віддати на розсуд Кабміну.

Утім, податковий комітет вчинив інакше і навіть підтримав поправку депутата фракції СН Олександра Дубінського, яка дає квоту податковому комітету на призначення членів згаданої комісії.

Також у законопроєкті згадується обов’язкове використання системи онлайн-моніторингу, яка зможе запрацювати через 2,5 року.

Читайте детальніше: Зеленський і "гравці" зробили свої ставки: яким буде ринок азартних ігор в Україні

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: