Уряд хоче посилити АМКУ: обшуки, статус рішень, фінансова незалежність — меморандум з МВФ  

Четвер, 11 червня 2020, 20:05
 

Уряд планує посилити Антимонопольний комітет - прийняти закон щодо фінансової та операційної незалежності, посилити повноваження комітету щодо проведення обшуків.

Про це йдеться у оприлюдненому меморандумі з МВФ 

"Ми посилимо Антимонопольний комітет України (АМКУ) відповідно до передових міжнародних практик", - йдеться у документі.

Повідомляється, що уряд готує закон, який забезпечить: 

Реклама:
  • фінансову та операційну незалежність АМКУ;
  • прозорість, конкурентність та захищеність від політичного втручання процесів призначення та зняття з посади голови АМКУ та держуповноважених;
  • посилення повноваження АМКУ щодо проведення фізичних обшуків та конфіскації документів та забезпечення обміну інформацією з іншими правоохоронним органами;
  • те, що рішення АМКУ отримають статус правозастосовних виконавчих документів, і таким чином, забезпечать відсутність необхідності використання судового процесу для забезпечення виконання рішень.

Нагадуємо:

Міжнародний валютний фонд оприлюднив меморандум з Україною по програмі stand-by, який дасть змогу отримати решту коштів від МВФ після першого траншу, тобто 2,9 мільярда доларів.

Україна отримає від МВФ та ЄС у цьому місяці понад 3,2 мільярдів доларів. Також протягом найближчого місяця Україна отримає 1 мільярд євро допомоги від Світового банку.

Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 18 місяців.

Рекомендуємо почитати: Інсайди програми з МВФ: що отримає Україна

Бюджет, тарифи, зменшення кількості ФОПів: що передбачає новий меморандум з МВФ

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: