"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту WTI протягом дня падали нижче 11 доларів за барель

Понеділок, 20 квітня 2020, 17:23
 

На тлі затовареності ринку та зниження попиту через пандемію коронавірусу вартість травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI упродовж дня у понеділок, 20 квітня, знижувалась на понад 40% до менше 11 доларів за барель.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Незважаючи на безпрецедентну угоду ОПЕК + про скорочення видобутку нафти тиждень тому, ринок нафти залишається надмірним, оскільки обмеження для боротьби з поширенням коронавірусу зменшують світовий попит на сировину приблизно на третину.

Резервуари для зберігання по всьому світу швидко заповнюються, в тому числі на ключовому американському центрі в Оклахомі", - пише видання.

Реклама:

Зазначається, що під час торгів Нью-Йорку West Texas Intermediate впав до 10,96 долара за барель, це найслабший рівень з 1998 року.

На падіння ціни також вплинув технічний фактор - у вівторок ввечері, 21 квітня, закриваються травневі ф'ючерси.

Вартість червневих ф'ючерсів нафти Brent знижувалась на 7,1% до 26,08 доларів за барель.

Пізніше ціни дещо відіграли падіння.

Знати більше: Найгірша за 100 років нафтова криза: чи зможе ОПЕК+ зупинити обвал цін

Нагадаємо:

Нафта WTI продовжує дешевшати, травневі ф'ючерси упали на 19% до менш ніж 15 доларів за барель уперше з 1999 року.

4 квітня країни ОПЕК+ домовилися знизити нафтовидобуток в травні-червні на 9,7 млн барелів на добу. У четвер називалася цифра в 10 млн, яка враховувала і внесок Мексики.

Угода не вразила більшість учасників ринку, оскільки обсяги скорочень не перекривають зниження попиту, при цьому на ринку вже накопичилися величезні запаси сировини, а угода набуде чинності тільки 1 травня.

Через 15 хвилин після відкриття торгів ціна на нафту Brent на біржі ICE пішла в мінус на 1,7% після того, як країнам ОПЕК+ вдалося досягти домовленостей про скорочення світового нафтовидобутку на 13%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!