ФДМУ про рейдерство на ОГХК: Ексголова хотів поновитися на посаді

П'ятниця, 17 квітня 2020, 14:27
 

Фонд державного майна вдень 17 квітня повідомляв про рейдерське захоплення ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

"Зараз відбувається рейдерське захоплення ОГКХ. Запрошуємо журналістів на місце події. 
Адреса: Миколи Гринченко, 4. Бізнес центр – Горизонт парк", - йшлося у повідомленні ФДМУ

У прес-службі ФДМУ пояснили, що до офісу ОГХК приходив колишній менеджмент підприємства на чолі з екс в.о голови Олександром Гладушком, які намагалися продовжити свою роботу, показуючи рішення Господарського суду м. Києва від 16 квітня про їх неправомірне звільнення. 

У Фонді вважають таке "поновлення" є незаконним, і через це викликали поліцію для фіксації задіяних осіб. Згодом ексменеджмент ОГХК покинув приміщення офісу.

Реклама:

 (Гладушко -  колишній в.о голови ОГХК, замість якого ФДМУ 19 лютого призначив нового в. о. -  Михайла Макарова. Ще через місяць ФДМУ припинив повноваження Гладушко, як першого заступника. Нинішній менеджмент підприємства готує ОГХК до приватизації - ЕП).

У Фонді зазначають, що вживатимуть усіх заходів для повернення ситуації у законне русло. Наразі робота офісу підприємства поновлена.

Нагадаємо:

"Об’єднана гірничо-хімічна компанія" – один із найбільших у світі видобувачів рутилового та цирконієвого концентратів. ОГХК створили через націоналізацію і об’єднання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

За інформацією НАБУ, ОГХК  продавали сировину за заниженою ціною компаніям-посередникам, які вже за ринковою ціною збували товар за кордон. НАБУ оцінила ці збитки на суму 13 млн доларів

Як відомо, в січні 2017 року Національне антикорупційне бюро затримало в.о. голови ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Руслана Журила.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

27 вересня 2019 року справу скеровано до Вищого антикорупційного суду, який призначив підготовче засідання на 25 жовтня.

У жовтні минулого року Міністерство економіки передало на приватизацію в Фонд державного майна підприємства Електроважмаш та Об’єднану Гірно Хімічну Компанію, які більше року були в списку на приватизацію.

Як повідомлялося, ФДМ наказом від 19 лютого цього року призначив нового в. о. голови правління ОГХК Михайла Макарова, погодженого Кабміном, замість Олександра Гладушка.

Наказом від 19 березня фонд припинив повноваження першого заступника голови правління ОГХК Гладушка, призначивши на його місце незалежного фінансового консультанта Пітера Девіса.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: