Гончарука звільнили через кадрові зміни в "Центренерго" — джерело

Середа, 4 березня 2020, 18:26

Про це повідомив проінформований співрозмовник УП, "Інтерфакс-Україна

На думку джерела, саме рішення уряду Гончарука від 26 лютого стало остаточною причиною його відставки.

Крім того під час виступу у сесійній залі 4 березня Гончарук говорив про "Центренерго".

"У вересні журналісти запитали мене про боротьбу з корупцією і навели приклад "Центренерго". Я пообіцяв, що до кінця опалювального сезону ми вирішимо це питання — і ми це зробили. Рішення по цій компанії вже ухвалено", заявляв Гончарук

Реклама:

Колишній прем 'єр-міністр говорив про зміни менеджменту ще в десятках інших державних компаній, які роками були корупційними годівницями (ОПЗ, Енергоатом, Артемсіль і т.д.). Незважаючи на статуси і прізвища. Правила однакові для всіх".

Нагадаємо:

26 лютого Гончарук повідомив, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про заміну керівництва компанії "Центренерго" і трьох обленерго, які готують до приватизації.

Після того один із членів наглядової ради "Центренерго" звернувся до Окружного адмінсуду столиці.

У позові він вказав, що повноваження змінювати гендиректора "Центренерго" і дирекцію належать виключно наглядовій раді, а не Кабміну.

ОАСК погодився з його доводами і заборонив Фонду держмайна здійснювати дії, спрямовані на зміну членів дирекції  "Центренерго", зокрема в.о. гендиректора компанії Володимира Потапенка.

Наразі діяльність "Центренерго" і його менеджменту пов’язують із олігархом Ігорем Коломойським.

"Інтерфакс-Україна" пише, що позови в ОАСК могли подати  Михайло Горбань, або Михайло Столітній - обидва працювали в націоналізованому ПриватБанку юрисконсультами.

Підприємства групи "Приват" Коломойського почали співпрацю з державним "Центренерго", купуючи у нього дешеву електроенергію і продаючи йому дороге вугілля.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!