ДТЕК готується до реструктуризації боргів

Субота, 28 березня 2020, 14:00

"ДТЕК Енерго" розробляє пропозицію про реструктуризацію та запровадження тимчасового мораторію на виконання зобов'язань. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В умовах наростаючої економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу COVID 19, падінням світових фінансових ринків і обвалом цін на сировинні товари, з метою мінімізації негативних економічних наслідків ДТЕК Енерго вживає надзвичайні заходи", – йдеться в повідомленні компанії.

"ДТЕК Енерго" попереджає кредиторів, що не сплатить ні відсотковий купон 1 квітня 2020, ні відсотки по банківському боргу 31 березня 2020. Всі подальші виплати будуть здійснюватися у відповідності до умов реструктуризації боргів.

Генеральний директор компанії Дмитро Сахарук зазначив, що "ДТЕК Енерго" має негайно вжити всіх необхідних заходів для максимальної концентрації ресурсів і гарантувати безперервність виробничих процесів, які забезпечать українців світлом і теплом в період карантину.

Нагадуємо:

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію електроенергії в структурі холдингу ДТЕК. У 2019 році її чистий прибуток знизився в 1,9 рази – до 2,55 млрд грн, дохід знизився на 15,4% – до 76,83 млрд грн, інвестиції в розвиток виробництва склали 5,2 млрд грн, виплати у центральний та місцеві бюджети – 14,5 млрд грн.

За час загострення світової кризи, пов'язаного з пандемією коронавіруса COVID-19, котирування єврооблігацій "ДТЕК Енерго" падали зі 104% від номіналу до 60%, а їх прибутковість зросла з менш ніж 10% річних до більш ніж 25% річних.

Восени 2019 року група ДТЕК  розмістила п'ятирічні спеціалізовані цінні папери для розвитку відновлюваної енергетики.