Мінцифра зробить додаток, який попереджатиме про можливий контакт із хворим

Четвер, 26 березня 2020, 11:53
 

Міністерство цифровий трансформації працює над додатком, який контролюватиме дотримання карантину і самоізоляіціі, також в планах - реалізація моніторингу можливого контакту з хворим.

Про це повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю для ЕП.

"Мова йде про обов'язковий контроль для хворих і добровільний - для тих, хто самоізолювався, через зняття у випадковий період часу геолокації і FaceID. Упевнений, що це допоможе зупинити поширення вірусу.

Також через додаток хворі зможуть замовляти продукти і ліки онлайн, повідомляти про стан здоров'я", - пояснює Федоров.

Реклама:

У подальшому майбутньому Мінціфра буде працювати над моніторингом контакту з хворою людиною.

"Наступним кроком стане реалізація моніторингу можливого контакту з хворим. Ідея полягає в застосуванні широкої мережі qr-кодів в магазинах, таксі та інших громадських місцях. Відразу наголошу, що це добровільно.

Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то ми зможемо попередити його про можливий контакт з хворим. Знову, ніякого гео-орієнтування (стеження) та іншого.

Плюс ми працюємо над створенням майданчики, де будуть зібрані цифрові послуги, які підприємці надають безкоштовно за своєю ініціативою ", - резюмує Федоров.

Читайте також: Віцепрем'єр Михайло Федоров: Ми зможемо попереджати людину про її можливий контакт з хворим

Нагадуємо:

Нові електронні документи в додатку "Дія" знаходятся на етапі тестування, але у Міністерстві цифровий трансформації сумніваються чи варто запускати нові продукти під час карантину.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: