"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд виділив з резервного фонду понад 36 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

Субота, 21 березня 2020, 10:00
 

Уряд виділив кошти з резервного фонду державного бюджету на здійснення низки заходів щодо протидії поширенню захворювання COVID-19.

Про це повідомляє Урядовий портал

Зокрема, Міністерству охорони здоров'я виділено 35,6 млн, Міністерству юстиції (Державній кримінально-виконавчій службі - ЕП) - 3,6 млн для забезпечення засобами індивідуального захисту працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів.

Також Уряд виділив з резервного фонду держбюджету 639 тис Міністерству інфраструктури для відшкодування витрат, пов'язаних із здійсненням невідкладної евакуації громадян України та членів їх сімей із зони поширення коронавірусу в Італійській Республіці.

Реклама:

Нагадуємо:

Кабмін звільнив від сплати ввізного мита і ПДВ визначений перелік лікарських засобів, медичних виробів та обладнання, які необхідні для запобігання виникненню та поширенню COVID-19, закупівлі в умовах нагальності здійснюватимуться без проведення тендерів.

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу, зокрема, - щодо підтримки платників податків та щодо доступності лікарських засобів і медичних виробів.

Економічна та трудова кризи, спричинені пандемією коронавірусу, можуть збільшити глобальне безробіття на майже 25 мільйонів осіб - йдеться у новому прогнозі Міжнародної організації праці.

Читайте також: Без роботи ризикують залишитись 132 000 українців. Проте цього можна уникнути

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: