Україна фактично припиняє авіасполучення з Італією — голова уряду

Середа, 11 березня 2020, 17:41

Авіакомпанії почали реалізацію рішення про припинення авіасполучення з Італією.

Про це на брифінгу за результами засідання Кабміну заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"Сьогодні справді було рішення, і авіакомпанії вже розпочали його реалізацію, - це, фактично, скасування авіасполучення з Італією, поки що", - підкреслив прем'єр.

За його словами, Україна стежитиме за розвитком ситуації з коронавірусом Covid-19 в інших країнах, і в разі необхідності уряд ухвалюватиме рішення рекомендувати авіакомпаніям припиняти авіасполучення з цими країнами.

Нагадаємо:

Аеропорт "Бориспіль" закупить оптичні системи оцінки інфрачервоного випромінювання для попереднього контролю стану здоров’я пасажирів, які прилітають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.

На засіданні Кабінету міністрів прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву.

Одночасно уряд до 1 червня забороняє експорт з України товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Згідно із повідомленням Верховної Ради, карантин передбачає закриття авіасполучення з деякими країнами, закриття навчальних закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб, закриття більшої частини КПП — із 219 залишаться 49.

Економічна правда