Карантин: як працюватиме громадський транспорт у Києві

Середа, 11 березня 2020, 15:21

Профілактичні заходи щодо запобігання розповсюдження коронавірусу не вплинуть на роботу громадського транспорту Києва - відмінність лише у тому, що 2 рази в день транспорт оброблятимуть спеціальними дезінфікуючими засобами.

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає liga.net.

"На профілактику коронавірусу працює сім медичних установ Києва. Вчора у них було в розпорядженні 2500 швидких тестів. До кінця тижня буде 5 тисяч.

При необхідності вони будуть докуповуватися. До кінця тижня надійдуть дві тест-машини для аеропортів "Київ" і "Бориспіль", - сказав він.

Нагадаємо:

Аеропорт "Бориспіль" закупить оптичні системи оцінки інфрачервоного випромінювання для попереднього контролю стану здоров’я пасажирів, які прилітають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.

На засіданні Кабінету міністрів прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву.

Одночасно уряд до 1 червня забороняє експорт з України товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Згідно із повідомленням Верховної Ради, карантин передбачає закриття авіасполучення з деякими країнами, закриття навчальних закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб, закриття більшої частини КПП — із 219 залишаться 49.