Котирування нафти різко впали через коронавірус

Понеділок, 27 січня 2020, 11:07

Котирування нафти на світових ринках різко впали через побоювань щодо сповільнення росту світової економіки, викликаного поширенням нового коронавірусу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що станом на 8:55 за Києвом ціна нафти марки Brent знизилась до 59,25 доларів за барель - це на два з чвертю відсотка менше за рівень закриття торгів у п’ятницю.

"Це мінімум за три місяці - востаннє ціна нижче 60 доларів за барель Brent фіксувалася 1 листопада 2019 року, але тоді котирування падали до 59,76 долара, нині вони є нижчими", - йдеться у повідомленні.

Раніше експерти попередили про падіння ціна на нафту через коронавірус. За їх словами, ситуація може розвиватися так само, як у випадку з епідемією атипової пневмонії в 2003 році. Тоді спричинена інфекцією паніка привела до скорочення кількості туристів в Азії та скасування більшої частини рейсів у деяких аеропортах.

Нагадуємо:

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає 2% на торгах 27 січня на тлі зростаючих побоювань поширення епідемії пневмонії.

Ціни на мідь і залізну руду падають через побоювання, що поширення нового типу коронавірусу вплине на економічне зростання.

Читайте також: Що треба знати про новий коронавірус: поширення, симптоми, небезпека, лікування