Менеджмент Deutsche Bahn зроблять радниками УЗ з можливістю зміни їхнього статусу

Четвер, 23 січня 2020, 13:27
 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що відомство має намір залучити менеджмент Deutsche Bahn для співпраці та розвитку Укрзалізниці як радників з можливістю зміни їхнього статусу надалі.

Про це він сказав в кулуарах Українського сніданку в Давосі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після консультацій, оцінки ми вже будемо предметно розуміти, що ми отримуємо, які вигоди, у скільки нам це обійдеться, скільки ми заощадимо. Це все повинно мати під собою економічні розрахунки.

Природно, у Deutsche Bahn колосальний досвід, нам хочеться залучити якомога більше цього унікального досвіду. Поки що це умовно радники, а надалі будемо дивитися", - заявив міністр.

За його словами, Україна радитиметься з німецькими фахівцями, зокрема, за двома напрямами: розвитку пасажирських і вантажних перевезень.

"Інфраструктура - складова, яка завжди у власності держави. Пасажирські та вантажні перевезення - так, але тут окремий сценарій. Про це занадто рано говорити", - додав він.

Також, за його словами, стратегічне партнерство із Deutsche Bahn збільшить транзитний потенціал країни.

Реклама:

Нагадаємо:

Уряд хоче віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років АТ "Укрзалізниця".

Міністерство інфраструктури підписало з найбільшим залізничним оператором Німеччини "Меморандум про взаєморозуміння".

Раніше повідомлялось, що німецький залізничний оператор Deutsche Bahn з урядом України та найбільшим українським залізничним перевізником "Укрзалізницею" опрацьовують питання стратегічного партнерства.

Читайте також: "Укрзалізниця" переходить під контроль німецької Deutsche Bahn?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: