МВФ очікує виконання Україною попередніх умов для нової програми

Субота, 18 січня 2020, 11:13
 

Для запуску нової програми розширеного фінансування (EFF) Міжнародного валютного фонду для України в розмірі $5,5 млрд, Київ має виконати попередньо встановлені умови.

Джерело: Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє Укрінформ

Пряма мова: "Що стосується України, ми досягли угоди на робочому рівні (Staff level agreement – англ.), яка передбачає виконання певних умов. Робота продовжується, і наш персонал продовжує взаємодіяти з Україною. Як тільки ці умови будуть виконані, для нас це означатиме момент для скликання нашої Виконавчої ради".

Що передувало: 7 грудня Міжнародний валютний фонд досяг домовленості з українським урядом про нову трирічну програму розширеного фінансування EFF на 4 млрд спеціальних прав запозичення (SDR) - близько 5,52 млрд доларів.

Реклама:

Знати більше: МВФ — Україні: політична підтримка зараз, а транш — потім

Нагадаємо:

Місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні 22 листопада.

В МВФ акцентували увагу на продовженні виваженої економічної політики.

Прем'єр Олексій Гончарук оцінив перемовини з місією Міжнародного валютного фонду як конструктивні.

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявляла, що планує припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, щоб Україна з 2023 року забезпечувала себе сама.

Джерела у різних держструктурах заявляли про те, що Україна не встигне отримати остаточне рішення від МВФ до кінця 2019 року, але може ще у грудні підписати меморандум про подальшу співпрацю. Наступна можливість офіційно отримати програму Фонду у України буде в лютому 2020 року. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: